GENEL BAŞKANIMIZDAN AÇIKLAMA
  • Değerli Basın Mensupları,

    Değerli Futbol Kamuoyu,

     

    TÜFAD (Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği) olarak içerisinde bulunduğumuz mübarek ramazan ayınızı kutlar hayırlara vesile olmasını temenni ederiz.

    Ekleme: 2020-05-12 Bu Haber 1449 kez okundu.

    Değerli Basın Mensupları,

    Değerli Futbol Kamuoyu,

     

    TÜFAD (Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği) olarak içerisinde bulunduğumuz mübarek ramazan ayınızı kutlar hayırlara vesile olmasını temenni ederiz.

    Dünyayı  hem sosyal hem ekonomik olarak  olumsuz etkileyen  Covid -19 salgın hastalığı nedeni ile insanlık olarak zor günler geçirmekteyiz. Dünya Futbol endüstrisinin de karantina altına alınmış olması sebebi ile 2 aydır çok sevdiğimiz futbol maçlarından uzak kalmış olmanın derin üzüntüsü içindeyiz. Gelişmiş modern çağda daha önce tecrübe edilmemiş bir süreç olarak Dünyayı etkisi altına alan bu salgının futbol endüstrisine olumsuz etkilerini önce durdurmak daha sonra hasar tespiti yapmak ve son olarakta eskisinden daha iyi ve sürdürülebilir bir futbol anlayışına dönmek üzere futbol otoriterleri tarafından çalışmalar yapılmaktadır.  

    TÜFAD olarak hem yurtiçi hem yurtdışı futbol ailesi üyeleri ve dernekleri ile günlük gelişmeler doğrultusunda yakın iletişim halindeyiz. TFF (Türkiye Futbol Federasyonu) başkanı sayın Nihat Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri ile yaptığımız görüşmelerde Türkiye Futbol endüstrisinin bugünü ve geleceği ile ilgili atılması gereken adımlar için karşılıklı görüş alışverişlerinde bulunduk.

    Dünya kamu otoritelerinin ülkeleri genelinde normalleşme hazırlıklarının başladığı bugünlerde Dünya futbol kamuoyu da yeni normale dönüşü sağlamak üzere çalışmalara başlamıştır. Futbol endüstrisinin bu zor süreçte en az hasarla yoluna devam edebilmesi hatta eski normalden yeni normale geçiş sürecinde hem saha içindeki hemde saha dışındaki ahlaki ve ekonomik düzelmelere fırsat olacağını düşünmekteyiz. 

    Türkiye Futbol Federasyonunun Türkiye futbol liglerinin kaldığı yerden tekrar başlaması için hazırladığı takvim Uluslararası futbol otoriteleri ile yaptığı toplantılar neticesinde kamu otoritesi ile yürüttüğü görüşmeler üzerine alınmış önlemler doğrultusundadır. Türk futbolunun geleceğini korumak ve güçlendirmek için tüm samimiyeti ile çalıştığına inandığımız TFF kurullarının her türlü gelişmeyi dikkate alarak bu zor süreci atlatarak yeni normalde futbolumuzu sürdürebilir hale getireceğine inanıyoruz. 

    UEFA, bu konuda  son gelişmeleri değerlendirmek  üzere 25 Mayıs'ta toplanacağını duyurmuştur.  Öte yandan Avrupa ülkeleri de  liglerinin  başlama tarihlerini açıklamaktadırlar.

    UEFA Liglerininde  Ağustos Ayının ilk haftasında başlatılacağı açıklaması dikkate alındığında bu durumda bizlere düşen görev UEFA nın kararları ile  Bilim Kurulunun ve TFF'nin alacağı kararlar sonucu yapılacak  takvimini sabırla beklemek olacaktır. 

    Futbol endüstrisinin tüm paydaşlarını bu güzel oyunu en kısa sürede eskisinden daha iyi bir duruma getirmek üzere gereken sorumluluğu üzerlerine alarak ülke futbolumuzu gelecek nesillere en güçlü şekilde bırakmaya davet ediyoruz.

     

    İsmail DİLBER

    TÜFAD Genel Başkanı

DERNEK İLETİŞİM HATTI
0850 340 1991
WHATSAPP İLETİŞİM HATTI
0505 034 1965
HABERLER
 
© 2020 Tüfad İstanbul
Bu sitenin tasarımı ve kodlaması Bahadır Yagan'a aittir.