TEŞEKKÜRLER MÜMİN TOPÇU
  • Antrenör 13 yaşındaki sporcunun hayatını kurtardı

    Bağcılar İY Cemspor-Zara Ekinli U14 Ligi maçında dili boğazına kaçan genç futbolcuya başarılı bir ilk yardım müdahalesi yapan Antrenör ve Tüfad İstanbul Şubesi Üyemiz Mümin Topçu, 13 yaşındaki sporcunun hayatını kurtardı.

    Tüfad olarak seminerlerde verilen ilk yardım eğitimlerinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş bulunuyoruz.

    Tüfad İstanbul Yönetim Kurulu olarak, kıymetli hocamıza teşekkür ediyor. Genç futbolcu kardeşimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
     

    Ekleme: 2019-10-31 Bu Haber 2362 kez okundu.

    Antrenör 13 yaşındaki sporcunun hayatını kurtardı

    Bağcılar İY Cemspor-Zara Ekinli U14 Ligi maçında dili boğazına kaçan genç futbolcuya başarılı bir ilk yardım müdahalesi yapan Antrenör Mümin Topçu, 13 yaşındaki sporcunun hayatını kurtardı.

    30 Ekim 2019 Çarşamba günü Bağcılar Belediyesi İSTOÇ Sahasında oynanan maçın 26.dakikasında rakip futbolcunun çektiği şut karnına gelen Bağcılar İY Cemsporlu Fatih Eren Genç yerde kaldı. Cemspor Başkanı Abidin Yılmaz sahaya koştu. Aynı anda Zara Ekinli teknik sorumlusu Mümin Topçu da oyun alanına girdi. Yerde kalan 13 yaşındaki Fatih Eren Genç’in nefes alamadığını fark eden Mümin Topçu, genç çocuğun dilinin boğazına kaçtığını anlayınca hemen müdahale etti.

    Gözyaşlarına hakim olamadı
    4-5 saniye içinde 13 yaşındaki Fatih Eren Genç’in yeniden nefes almasını sağlayan Mümin Topçu, yanındakilerle birlikte genç sporcuyu oyun alanının dışına çıkarttı ve Cemspor Başkanı Abidin Yılmaz ile birlikte sporcunun tedavisine devam etti. İyi olduğunu ifade eden Fatih Eren Genç oyuna yeniden girdikten 5 dakika sonra oyundan çıkmak zorunda kaldı. Oyundan çıkan oyuncu doğrudan Zara Ekinli teknik sorumlusu Mümin Topçu’nun yanına gitti elini öptüğü Hocaya sarılarak ağlayan genç sporcu duygu dolu anlar yaşanmasına sebep oldu. Antrenör Mümin Topçu’nun da bu sırada gözyaşlarına hakim olamadığı ve ağladı görüldü.30 yıldır Antrenörlük yapan ve çalıştığı birçok takımda şampiyonluk yaşayan Mümin Topçu, daha önce de iki defa maçta dili boğazına kaçan futbolcuya ilk yardım yapmıştı. 

    Maçın ardından Zara Ekinlispor Başkanı Cengiz Çakmak Antrenörleri Mümin Topçu'ya teşekkür ettikleri öğrenildi.

DERNEK İLETİŞİM HATTI
0850 340 1991
WHATSAPP İLETİŞİM HATTI
0505 034 1965
HABERLER
 
© 2020 Tüfad İstanbul
Bu sitenin tasarımı ve kodlaması Bahadır Yagan'a aittir.